vineri, 27 noiembrie 2009

Copii si bicicleta

Cand spui copii mici, de obicei flash-ul contine, scutece, smiorcaiala, carucior, viata grea. Fals!!

Incepand cu 9 luni indivizii astia mici pot fi saltati pe bicicleta. Si chiar le place. Bine, nu trebuie exagerat cu turele, fiind destul de fragili, nu se preteaza pe drumuri cu gropi sau de lunga durata. Respectiv s-ar putea sa adoarma repede mai ales daca au si o masa copioasa la activ. Deci rabdare!.

Ca si beneficii sa nu mai spun, parintii fac miscare, respectiv pruncii au parte de aer curat. De obicei scenariul este, iesim la rau cu copii, ii lasam pe mal sa alerge si sa se balaceasca sau sa arunce cu pietre in apa, dupa sezon, apoi la intoarcere tragem tare fiindca le e foame :) si nu mai au rabdare.


Acum cativa ani multa lume se uita curios la scaunele de bicicleta. Chiar ma intrebau de unde le-am cumparat. Intradevar pe piata din Romania nu se gasea asa ceva la momentul respectiv sau era foarte scump. In ultimul timp insa situatia s-a schimbat, am vazut chiar la supermarket si chiar s-au vandut.

In final, prezentam cea mai "tinerica" participanta la marsurile de biciclisti in Alba-Iulia : doar 2 ani!

2 comentarii:

  1. La Montreal sunt foarte la moda(si practice) carucioarele alea inchise(cu plasa), atasate dupa biciclete, in care-ti pui tancul. Mai mereu ii vezi pe aia mici dormind in timp ce parintii pedaleaza, sunt scumpi foc... :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Aferim, din pacate pentru Romania nu sunt chiar indicate, din cauza ca sunt usoare, sigur o sa sara pruncii cu ele peste denivelari, borduri etc. Atunci cand vor apare pistele se va schimba situatia.

    RăspundețiȘtergere